Continutul Principal

PRO România încurajează antreprenoriatul în rândul tinerilor

Data: 9 martie 2019

PRO România încurajează antreprenoriatul în rândul tinerilor
Vineri, 8 martie 2019, departamentul pentru politici de tineret și departamentul economic din PRO România au organizat dezbaterea “Încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor”. Este cea de a doua întâlnire dintr-o serie de dezbateri pe care PRO România intenționează să le organizeze pentru a găsi soluții menite să determine dublarea în 5 ani a numărului de antreprenori, reprezentând unul dintre dezideratele partidului.
Alături de președintele partidului Victor Ponta, prim-vicepreședintele Daniel Constantin și vicepreședinții Ioana Petrescu și Cristian Cosmin, la dezbatere au participat: Florin Jianu, președintele Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii; Daniel Uratu, vicepreședinte la Patronatul Tinerilor Întreprinzători; Ciprian Văcaru, președintele organizației de tineret a Blocului National Sindical și vicepreședinte al Consiliului Tineretului din Romania; Alin Grigore, președintele Forumului Tinerilor din Romania; Florian Marin, membru al Consiliului Economic și Social; Andrei Gavenea, vicepreședinte al Uniunii Studenților din Romania; Răzvan Rughinis, fondatorul Innovation Labs, precum și 20 de membri ai organizațiilor de tineret PRO Romania din tara.
„Singurul start-up pe care l-am pornit vreodată a fost acest partid, în urmă cu un an,” a declarat Victor Ponta la începutul dezbaterii. „Astăzi, problema este că trăim un Caritas economic și ne așteaptă o criza economică și bugetară. Din păcate, întotdeauna sunt firmele mici care suferă în aceste situații și nu cele mari”, a mai adăugat Președintele PRO România.
Răzvan Rughinis, fondatorul pre-acceleratorului de afaceri Innovation Labs, a vorbit despre principalele probleme întâmpinate de tinerii antreprenori în deschiderea unei afaceri. El a încurajat instituțiile de învățământ superior să stimuleze dialogul între discipline și colaborarea între studenți cu specializări diferite, astfel încât absolvenții să fie mai bine pregătiți să își deschidă o firmă.
Prezent la acest eveniment, Florin Jianu a declarat că susține încurajarea antreprenoriatului, astfel încât tinerii să nu mai plece din țară și și-a exprimat speranța că vom reuși să schimbam zicala că „nimeni nu este profet în țara lui”. Președintele CNIPMMR a mai sugerat înființarea liceelor antreprenoriale.
Printre problemele abordate în cadrul acestei dezbateri s-au numărat și lipsa digitalizării, birocrația excesivă și schimbările frecvente în legislație, factori care descurajează antreprenoriatul în Romania.
“Ne dorim cât mai multe astfel de întâlniri cu tinerii. Se spune că „tinerii trebuie sa asculte de cei mai in vârstă.” Eu cred ca trebuie să-i ascultăm și noi pe ei. Ar fi bine să le cerem părerea cât mai des și să implementăm toate ideile lor bune. Doar așa putem promova o politică potrivită pentru secolul 21” , a declarat Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România, la finalul acestei dezbateri. Ea a mai propus organizarea unei noi dezbateri de acest gen, în care să fie identificate soluții la absenteismul tinerilor la vot.

  1. Susgin,sprijinsi ma implic in acest proiect!Chiar e necesar!Felicitari PROROMANIA!

  2. EU ,IMPREUNA CU FAMILIA MEA CU PRO ROMANIA CONDUSA DE VCTOR PONTA!****************************

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.