Continutul Principal

Mihaela Huncă: Guvernul a anunţat că programul Euro 200 continuă. Condiţiile, însă, nu mai pot fi aplicate acum, având în vedere situaţia actuală.

Data: 13 aprilie 2020

Solicit actualizarea integrală a Programului Euro 200, astfel încât mai mulţi beneficiari să poată intra în posesia unui computer, având în vedere că prevederile nu s-au schimbat în ultimii aniGuvernul a anunţat că programul Euro 200 continuă. Condiţiile, însă, nu mai pot fi aplicate acum,  având în vedere situaţia actuală.

Nu mă refer doar la faptul că cererea indică data din anul 2016 şi că se raportează la venitul din martie 2016, ci şi la alte criterii care trebuie să fie actualizate.Primesc zilnic solicitări din partea locuitorilor judeţului Botoşani. Din aproximativ 62 de mii de elevi botoşăneni, peste 11 mii nu au acces la un calculator, o tabletă sau un laptop.Consider că absolut  toate condiţiile acordării acestui ajutor trebuie adaptate situaţiei actuale. Pragul de 250 de lei pe membru de familie, ca o condiţie de a intra în program, nu mai este actual, acum de la 17 ani de la intrarea în vigoare a programului”, a declarat Mihaela Huncă. “Dincolo de faptul că majoritatea veniturilor solicitanţilor a scăzut substanţial în această perioadă, fără să mai vorbim de explozia preţurilor la calculatoare în ultimii ani, trebuie actualizat întreg sistemul de acordare a ajutorului guvernamental. 
Dacă ne uităm în urmă, şi, dacă stabilim acum cine mai are dreptul la Euro 200, continuă deputatul PRO România, vedem că numai câţiva români se mai califică acum pentru acest ajutor. Or asta, face să ducă la eliminarea scopului pentru care a fost creat acest program.De aceea, în condiţiile în care familiile a zeci de mii de elevi şi  studenţi nu se mai îndeplinesc criteriile acum pentru a obţine finanţarea guvernamentală, am solicitat, ministrului Educaţiei să adapteze programul EURO 200 condiţiilor financiare actuale, astfel încât scopul programului să ducă la dotarea cât mai multor elevi cu calculatoare. Am cerut, de asemenea,  şi actualizarea sumei  de ajutor pentru cumpărarea unui computer,  în condiţiile în care  preţurile  calculatoarelor s-au majorat” a precizat Mihaela Huncă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.