Continutul Principal

Sedința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 29 ianuarie 2018

Data: 16 noiembrie 2018 |  Autor:

Prezentarea, dezbaterea şi acordarea votului de încredere al Parlamentului asupra Programului şi Listei Guvernului.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Onoraţi invitaţi,

Doamnelor şi domnilor miniştri,

Stimaţi colegi,

După momentul de stand up comedy, vreau şi eu să vă mulţumesc pentru faptul că participăm împreună la preluarea preşedinţiei semestriale a Guvernului (Aplauze şi râsete.) de către doamna Viorica Dăncilă. (Aplauze.)

Îi urez succes! Ştiţi că domnul Dragnea i-a urat succes şi domnului Cioloş, şi domnului Grindeanu, şi domnului Tudose, până şi mie mi-a urat succes. Aşa că să fie de bine!

Noi, neafiliaţii, suntem deviaţionişti, în sensul că am rămas la Programul de guvernare când s-a schimbat programul. Şi atunci – sigur, eram influenţat de reaua opoziţie -, era să zic că e Guvernul domnului Dragnea, însă am avut şansa, ca de obicei, să-l ascult pe domnul Vosganian şi, la fel ca Paul pe drumul Damascului, mi-am dat seama că trebuie să sprijinim Guvernul să rămână în funcţie, domnule, că iar îl schimbă peste şase luni.

Aveţi dreptate, domnule Vosganian, să lăsăm Guvernul să muncească. Şi va munci cu siguranţă, mai ales pentru a reveni la Codul fiscal din 2015, un cod pe care domnul Teodorovici l-a creat, domnul Vâlcov l-a violat şi acum domnul Teodorovici îl va pune la loc.

La fel, sunt convins că în energie toate proiectele începute şi abandonate anul trecut vor fi reluate, sunt convins că cei 25% la salarii, din care 21% au fost contribuţii şi 4% a fost inflaţia, vor fi acordaţi. Şi mai cred faptul că un miliard de euro lunar, care iese din România ca balanţă comercială negativă, va fi rezolvată. Spun lucrurile acestea, pentru că în 2016 am făcut campanie pentru PSD-ALDE şi eu, şi colegii mei din Pro România. Atunci oamenii ne-au crezut, data viitoare poate or să vă creadă pe dumneavoastră.

Vă mulţumesc şi vă urez succes, exact cum vă urează Liviu Dragnea! (Aplauze.)

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.