Continutul Principal

Sedința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 27 martie 2018

Data: 16 noiembrie 2018 |  Autor:

Prezentarea Declaraţiei Parlamentului României pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Mulţumesc.

Stimaţi invitaţi,

Domnule preşedinte Candu,

Domnule prim-ministru Leancă,

Domnilor preşedinţi,

Alteţa Voastră Regală,

Preafericirea Voastră,

Înalt Preasfinţia Voastră,

Doamnă primar general,

Doamnă prim-ministru şi membri ai Guvernului,

Salut vorbele frumoase şi declaraţiile care s-au făcut astăzi, dar mă gândesc că dacă cei de peste Prut ar fi primit un leu pentru fiecare vorbă frumoasă din ultimii 28 de ani, astăzi ar fi fost cea mai bogată ţară din Europa.

Din acest motiv, vreau să fac, cu acest prilej, un apel, ca proiectele importante pe care le-am desfăşurat împreună cu domnul prim-ministru Leancă, cu domnul preşedinte Candu – mă refer la grădiniţe, la microbuze, la sala cu orgă de la Chişinău, la Teatrul de la Cahul, gazoductul – să fie continuate. Pentru că tot ceea ce ne dorim noi, fără voinţă politică de ambele părţi nu se va realiza vreodată.

În 2014, având sprijinul, investiţiile, prietenia României, alegerile în Republica Moldova au fost câştigate de forţe pro-europene, pro-româneşti.

În noiembrie, anul acesta, vor fi din nou alegeri. Dacă vor primi de la Bucureşti doar vorbe frumoase, s-ar putea ca cetăţenii Republicii Moldova să decidă la alegeri să nu vină spre România, ci să meargă spre Rusia.

 

 

Aşa încât salut încă o dată vorbele şi declaraţiile, dar sper ca România să facă mult mai mult decât vorbe şi declaraţii.

Vă mulţumesc. (Aplauze.)

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.